H1

Over Klaar Voor De Start


De fietssport is buitengewoon populair, alleen is de drempel in sommige gevallen te hoog om er als kind aan te beginnen. Want hoe kom je aan de eerste fiets? En waar rijd je je eerste kilometers? Klaar Voor De Start maakt de wielersport toegankelijk voor alle kinderen (7 – 16 jaar) en geeft hen een duwtje in de rug in de vaak lastige beginfase. Op een aansprekende manier wakkert Klaar Voor De Start het wielerenthousiasme bij de jeugd aan in de hoop dat dat resulteert in lidmaatschap bij een vereniging.

Wat Klaar Voor De Start precies doet? De stichting prikkelt jeugd om deel te nemen aan de welbekende Dikke Banden Races. In deze laagdrempelige wedstrijdjes wanen de allerjongsten zich een wielrenner. Ze rijden op een afgesloten parcours met familie en vrienden langs de kant en worden na afloop gehuldigd. Kiemt er een wielerpassie? Dan slaat Klaar Voor De Start een brug met de wielervereniging in de buurt. De jeugd maakt in de opstartfase gebruik van een gratis leenfiets en krijgt een pakket met benodigde uitrusting. Niets staat verdere ontwikkeling binnen de wielersport in de weg.
 
GEDRAGEN DOOR PROFS
Het initiatief Klaar Voor De Start wordt gedragen door Nederlandse wielerprofs, die een voor een met plezier terugdenken aan hun entree tot de wielersport. Velen van de hedendaagse toppers ‘debuteerden’ ooit in de befaamde Dikke Banden Races. Zij willen nu niets liever dan dat kinderen een prachtige wielerjeugd beleven, net zoals zij die ooit hebben gehad. Wie weet wordt er wel een basis gelegd voor latere successen. Een ultiem doel is dat uiteraard niet: in eerste instantie draait het om pret door te bewegen.