H1

Landelijke finaledag Klaar voor de Start - Dikke Banden Race bij Tour de Dumoulin

De landelijke finaledag van de Klaar voor de Start – Dikke Banden Race zal dit jaar plaatsvinden op 6 oktober 2019 tijdens Tour de Dumoulin in het centrum van Maastricht. Tijdens deze finaledag zullen de winnaars van de plaatselijke Dikke Banden Races het tegen elkaar opnemen in verschillende categorieën.

De Klaar voor de Start finaledag belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden. Tijdens deze finale zal er vanaf 10:30u in drie categorieën (m/v) gestreden worden om de beste Dikke Banden Racer van Nederland. Een spannende strijd waarbij uiteindelijke zes kinderen op het hoogste schavot mogen plaatsnemen. Het parcours bevindt zich rondom het wielerdorp van Tour de Dumoulin. Daarnaast zullen de prijzen dit jaar worden uitgereikt door een bekend wielrenner. Het exacte dagprogramma wordt in september bekend gemaakt. De deelnemers zullen een aantal weken voorafgaand aan de finale dag een uitnodiging van de KNWU ontvangen

Naast de Dikke Banden Race finale zal er bij Tour de Dumoulin nog een groot aantal activiteiten plaatsvinden, zoals een speciaal jeugdprogramma voor kinderen tot en met 14 jaar, een toertocht over uitdagende trainingsroutes van Tom vanaf 15 jaar, een wielerdorp en een echt wielercafé na afloop van het evenement. De Markt in Maastricht is het middelpunt waarbij wielerliefhebbers een dag uit het leven van een profwielrenner kunnen ervaren. Kijk voor meer informatie op www.tourdedumoulin.nl.