H1

Dikke Banden Race - Informatie voor organisaties


Staat u achter de doelstellingen van Klaar Voor De Start en lijkt het u wat om bijvoorbeeld zelf een Dikke Banden Race te organiseren? Dat is uiteraard mogelijk! De stichting zal u zo goed mogelijk terzijde staan zodat uw Dikke Banden Race een daverend succes wordt, waar deze ook in Nederland plaatsvindt.
 
Waarom een Dikke Banden Race organiseren?
Wat mag u van Klaar Voor De Start verwachten?

Voor wie?

Een Dikke Banden Race is bedoeld voor jongens en meisjes in vijf categorieën verdeeld per geboortejaar. Jongens en meisjes die een wedstrijdlicentie of basislidmaatschap hebben bij de KNWU mogen niet meedoen. Zij kennen de fietssport al, terwijl het doel is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de fietssport.
  Het is niet noodzakelijk alle categorieën apart te laten starten. Als lokale organisatie kun je ook andere keuzes maken, maar wel is noodzakelijk dat na de race de deelnemers aan de landelijke Finaledag worden doorgegeven. Dit moeten drie jongens en drie meisjes zijn - de nummers 1, 2 en 3 - uit de categorieën 3, 4 en 5. Categorie 1 (Loopfietsen) en Categorie 2 (5-6 jarigen) strijden niet mee tijdens de finaledag. Dit heeft te maken met het centraal stellen van plezier in plaats van de prestaties bij de allerkleinsten.
 

Wedstrijdduur

Je mag als organisatie zelf de duur, de lengte en het aantal ronden bepalen van de wedstrijd per leeftijdscategorie, maar wij geven wel graag deze richtlijnen mee:
   

Collectieve verzekering

Als organisator ben je verantwoordelijk voor de deelnemers, begeleiding en vrijwilligers tijdens een Dikke Banden Race. De KNWU heeft collectief drie verzekeringen afgesloten waar je als organisatie van een Dikke Banden Race ook gebruik van kunt maken zodat het verzekeringsaspect goed is afgedekt.
   

Race aanmelden

Verenigingen en organisatoren aangesloten bij de KNWU kunnen een Klaar voor de Start Dikke Banden Race aanmelden via mijnknwu.nl. Er is vanaf 2017 een nieuwe discipline Dikke Banden toegevoegd. Je kunt de race onder deze discipline aanmelden. Races die via mijnknwu.nl worden aangemeld, worden automatisch opgenomen in de kalender. Inschrijven kan het hele jaar door (1 januari t/m 31 december).

Aanmelden via mijnknwu.nl

Ben je als vereniging of organisatie nog niet bekend bij de KNWU, geen probleem. Gebruik onderstaande knop om een uw Dikke Banden Race aan te melden en de KNWU neemt contact met je op.

Dikke Banden Race aanmelden
 


Podium melden

Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om deelname aan de landelijke finaledag. Graag ontvangen wij een overzicht van de winnaars van uw Dikke Banden Race, zodat wij deze kinderen kunnen uitnodigen voor de jaarlijkse finaledag. De winnaars kunt u doorgeven via onderstaande link:

Podium melden