H1

Bike Plan - Informatie voor ouders


Eerlijk is eerlijk: de wielersport kost een paar centen. En omdat jeugdigen soms nogal impulsief kunnen zijn – vandaag gaan ze vol voor die ene hobby, maar morgen hebben ze plots andere interesses – is het logisch dat ouders en verzorgers niet meteen een gloednieuwe, peperdure fiets aanschaffen. Dat hoeft ook helemaal niet! Want Klaar Voor De Start biedt een speciale service: Bike Plan. Startende fietsertjes kunnen in de beginfase gebruikmaken van een gratis leenfiets.
 

Hoe kan mijn kind een beroep doen op het Bike Plan?
Belangrijk is dat er een vereniging als tussenschakel is. Samen met de desbetreffende vereniging dient u een aanvraag in voor een fiets voor uw zoon of dochter. Dat kan zowel een racefiets als mountainbike zijn. Na het sluiten van een overeenkomst en het voldoen van een borgsom heeft uw kind zes maanden plezier van de fiets. Inbegrepen zijn de noodzakelijke verzekeringen en service. Voor klein onderhoud is de vereniging aan zet. Ongetwijfeld dat daar handige mensen rondlopen.

Voor uw zoon of dochter breekt met het Bike Plan een fantastische tijd aan. Hij of zij mag de fiets afhalen op een service course, oftewel in het teammagazijn van een wielerploeg. Als dat om praktische redenen niet mogelijk is – niet op elke straathoek zit immers een service course… – dan zoeken we een alternatief dichter bij u in de buurt. Uw kind krijgt ook een pakket met accessoires, waaronder wielerhandschoenen, een bidon, schoenen (in bruikleen) en een helm (in bruikleen).

Een extra, smakelijk toetje: in de maanden van het Bike Plan komt er af en toe digitale post binnen van wielerprofs. Zij delen via Klaar Voor De Start een tip en motiveren uw zoon of dochter om verder te gaan. Tijdens het seizoen kunnen de jonge fietsers ook deelnemen aan evenementen en activiteiten van Klaar Voor De Start. Het gaat onder meer om clinics en rides, soms ook in het bijzijn van profs.
 

Inschrijven of informatie aanvragen